ISPARTA / MERKEZ - Şehit Koray Akoğuz Ortaokulu

Nis

eTwinning Avrupa'nın farklı ülkelerinden öğretmenlerin, farklı okullardan öğretmenlerle deneyimlerini paylaşıp, fikir alış verişinde bulunabileceği çevrim içi bir ortam oluşturan bir platformdur.

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Süleymen GÜRFİDAN rehberliğinde "Bağımlı Olma, Farkında Ol!" adında projemizin kuruculuğu yapmaktayız. Projemizi 3'ü Azerbaycan'dan 9'u ülkemizden olan 12 öğretmen ile yürütmekteyiz. 7. Sınıftan 6 öğrenci ile kurduğumuz eTwinning ekibimiz ile yürüteceğimiz projenin bilgileri aşağıdadır.

PROJEMİZİN AMACI:

Öğrencilerin dünyalarını olumsuz etkileyen teknoloji bağımlılığı hakkında farkındalık oluşturmak, teknolojinin ve teknolojik araçların bilinçli şekilde kullanılmasını sağlamak, teknoloji bağımlılığının etkilerine karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi vermek, teknoloji bağımlısı olmamak için yapılabilecek etkinlikler hakkında fikir alış verişi yapmalarını sağlamak, teknolojinin bilinçli şekilde kullanılmadığında ortaya çıkacak etkilerinin de farkına varmalarını sağlamaktır.Öğrenci yaş grubumuz 8-17 yaş grubudur. Proje dili Türkçe, Azericedir.

BEKLENEN SONUÇLAR:

1. Öğrencilerimiz teknoloji bağımlılığı konusunda bilgi sahibi olacaklar.
  2. Öğrencilerimiz teknolojiyi ve teknolojik araçları doğru kullanmadıklarında ortaya çıkacak bireysel, psikolojik, sosyal ve maddi etkinlerin farkına varacaklar.
  3. Teknoloji bağımlılığına karşı kendilerini koruma yöntemlerini bilecekler.
  4. Öğrencilerimiz doğru ve verimli bir şekilde teknolojiyi ve teknolojik araçları kullanmayı kavramış olacaklar.
  5. Boş zamanlarını değerlendirme aracı olarak farklı alanlara yönelecekler.
  6. Öğrencilerimiz teknolojiyi ve teknolojik araçları doğru ve verimli kullanımının yollarını öğrenmiş olacaklar.
  7. Öğrencilerin iletişim ve sorumluluk alma becerilerinin gelişmesi sağlanacak.
  8. Takım çalışması ve işbirliğinin önemini kavramış olacaklar.
  9. Dijital ve teknolojik becerilerini artmış olacaklar.
  10. Öğrencilerimizin 21.yy becerilerini öğrenmesi sağlanacak.

Nis

Bağımlı Olma, Farkında Ol! eTwinning projemiz başladı.
Kurucusu olduğumuz projemizi 3'ü Azerbaycan'dan 9'u ülkemizden olan 12 öğretmen ile yürütmekteyiz.
Projemiz öğrencilerin dünyalarını olumsuz etkileyen teknoloji bağımlılığı hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Şubat ayı kapsamındaki etkinliklerimiz şunlardır:
*Uzman daveti : Uzman Psikolog Zerrin ÇİMEN KIYLIOĞLU' na Teknoloji Bağımlılığı ve Kurtulma Süreci ile ilgili bilgi verdiği sunumundan dolayı ve projemize vakit ayırdığı için teşekkür ederiz.
* Öğrenci tanışma (Zoom üzerinden)
*Öğretmen webinarları(Zoom üzerinden)
* Logo - Poster hazırlanması
* Proje veli, öğretmen ve öğrencilerin ön testleri doldurması
* Güvenli İnternet Günü panosu hazırlanması
Bilişim ve İnternet kulübü kapsamında Okul Müdürü Süleyman GÜRFİDAN'nın kurduğu eTwinning ekibimize başarılar dileriz.

İYİ BAYRAMLAR

Nis

İl tarım ve orman müdürlüğü koordinasinde yürütülen ‘okuldaki çiftlik’ Projesi kapsamında okulumuz Şehit Koray Akoğuz Ortaokulu bahçesinde hünnap fidanları toprakla buluştu. Fidan dikimine il tarım ve orman müdürü Mehmet Tuğrul ve İl milli eğitim müdür yardımcısı Özgür Uygur katılım sağladılar.

Mrt

18 Mart Çanakkale zaferinin 109 yılı okulumuzda çoşku, sevinç ve hüzünle kutlandı. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılı Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz Kitap Okuma Yarışmamızı gerçekleştirdik. Katılımlarından dolayı öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

2024 Ortaöğretim Kurumları bursluluk sınavı başvuruları13 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru için okulumuz idaresine uğrayınız.

Şbt

Ülkemizin konumu gereği olası bir deprem de öğrencilerimizi bilgilendirmek için deprem tatbikatı yaptık. 6 şubat depremlerinde hayatını kaybeden depremzedelerimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk.

Ock

'HER ÖĞRENCİ BİR SPOR' adlı projemiz ile okulumuzdaki her öğrencinin bir spor dalıyla uğraşması amaçlanmaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz hem akademik hem de sportif anlamda gelişimlerini tamamlayacaklardır. Bu projemiz ile bereber 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısında Halter, güreş, tenis, judo, halk oyunu, hentbol, floor courling, dart, bilek güreşi gibi alanlarda açılan kurslarla beraber öğrencilerimiz ilde başarılı sonuçlar elde etti. Ayrıca her gün sabah öğrencilerimiz derslere girmeden önce spor hareketleri yaparak güne başlıyoruz ve dinç kalıyoruz.

Ock

Okul sporlarında bilek güreşi müsabakalarında sağ kol ve sol katagorilerinde İl. 1. si olan Tuana Demirel, Elif Su Tunç, Evin Aykutluğ ve 3. Ve 4. lük derecesi alan öğrencilerimizi kutlarız.

Ock

Dönem Sonu Faaliyet Haftası kapsamında okulumuzda "Kelime Oyunu" "Hitabet Sanatı" "Kitap Okuma" etkinlikleri yapıldı.

Ock

Dönem Sonu Faaliyet Haftası kapsamında okulumuzda "Tecrübe Paylaşımı" etkinliği yapıldı. Okulumuza gelen polis memurları ile öğrenciler hem bilgilendi hem eğlendi.

Ock

Okulumuz genelinde yapılan deneme sınavlarında, kitap okuma yarışmalarında ve okul sporları kapsamında yapılan yarışmalarda güzel sonuçlar alarak bizleri gururlandıran öğrencilerimize hediyelerini takdim ettik. Şehit Koray akoğuz Ortaokulu olarak başarınızı ödüllendiriyoruz.

Ock

Öğrencilerimiz derse girmeden önce spor yapıyor sağlıklı kalıyoruz. Algılarımızı açıyoruz güne zinde başlıyoruz.

Ock

Floor Curling müsabakalarında öğrencilerimiz Küçük Erkeklerde İl birincisi olmuştur. Çalışmalarından dolayı antrenörümüz Recep Gürdal öğretmenimiz Şükriye Eroğlu ve öğrencilerimizi tebrik ederiz