ISPARTA / MERKEZ - Şehit Koray Akoğuz Ortaokulu

BAĞIMLI OLMA, FARKINDA OL! PROJEMİZİN BİLGİLERİ

eTwinning Avrupa'nın farklı ülkelerinden öğretmenlerin, farklı okullardan öğretmenlerle deneyimlerini paylaşıp, fikir alış verişinde bulunabileceği çevrim içi bir ortam oluşturan bir platformdur.

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Süleymen GÜRFİDAN rehberliğinde "Bağımlı Olma, Farkında Ol!" adında projemizin kuruculuğu yapmaktayız. Projemizi 3'ü Azerbaycan'dan 9'u ülkemizden olan 12 öğretmen ile yürütmekteyiz. 7. Sınıftan 6 öğrenci ile kurduğumuz eTwinning ekibimiz ile yürüteceğimiz projenin bilgileri aşağıdadır.

PROJEMİZİN AMACI:

Öğrencilerin dünyalarını olumsuz etkileyen teknoloji bağımlılığı hakkında farkındalık oluşturmak, teknolojinin ve teknolojik araçların bilinçli şekilde kullanılmasını sağlamak, teknoloji bağımlılığının etkilerine karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi vermek, teknoloji bağımlısı olmamak için yapılabilecek etkinlikler hakkında fikir alış verişi yapmalarını sağlamak, teknolojinin bilinçli şekilde kullanılmadığında ortaya çıkacak etkilerinin de farkına varmalarını sağlamaktır.Öğrenci yaş grubumuz 8-17 yaş grubudur. Proje dili Türkçe, Azericedir.

BEKLENEN SONUÇLAR:

1. Öğrencilerimiz teknoloji bağımlılığı konusunda bilgi sahibi olacaklar.
  2. Öğrencilerimiz teknolojiyi ve teknolojik araçları doğru kullanmadıklarında ortaya çıkacak bireysel, psikolojik, sosyal ve maddi etkinlerin farkına varacaklar.
  3. Teknoloji bağımlılığına karşı kendilerini koruma yöntemlerini bilecekler.
  4. Öğrencilerimiz doğru ve verimli bir şekilde teknolojiyi ve teknolojik araçları kullanmayı kavramış olacaklar.
  5. Boş zamanlarını değerlendirme aracı olarak farklı alanlara yönelecekler.
  6. Öğrencilerimiz teknolojiyi ve teknolojik araçları doğru ve verimli kullanımının yollarını öğrenmiş olacaklar.
  7. Öğrencilerin iletişim ve sorumluluk alma becerilerinin gelişmesi sağlanacak.
  8. Takım çalışması ve işbirliğinin önemini kavramış olacaklar.
  9. Dijital ve teknolojik becerilerini artmış olacaklar.
  10. Öğrencilerimizin 21.yy becerilerini öğrenmesi sağlanacak.
Yayın: 30.04.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 11:48 - Görüntülenme: 28